Szellőzőrendszerek tisztítása

Az évek során a szellőzőcsövekben és a szellőző-motorházban felhalmozódott szennyeződést gyorsan és szakszerűen távolítjuk el. A munkafolyamat felülről történik. A gerinc kialakításához megfelelö méretű és anyagú kefét választva, szárazkefés módszerrel a cső belsejéből eltávolítjuk a megtapadt szennyeződést, a szellőzőházban pedig nagy-teljesítményű elszívást alkalmazva összegyüjtjük az eltávolított káros anyagokat.

A huzatot a rovarok nem kedvelik és növeli a komfortérzetet. Elszállítja a kellemetlen szagokat és a port, ami táptalajként szolgál a kórokozók és kártevők (baktériumok, gombák, allergiát okozó poratkák) kialakulásához, elszaporodásához. Műszaki problémákat is okozhat az elszennyeződött rendszer. Ha a szellőztető motor túlterhelt, nagyobb az igénybevétel, gazdaságtalan az üzemeltetés. Ez a szellőzőmotor gyors kopásához, majd meghibásodásához vezethet.

FONTOS TUDNIVALÓK

Miért érdemes tisztítani a rendszerekek?

 2020. január 22-től életbe lépett a 30/2019. (VII. 26.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról, amely 93. § bekezdése a következő módosításokról rendelkezik: „a 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint melegkonyhás vendéglátó hely és melegkonyhás vendéglátó üzlet szellőző, szagelszívó rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 4 évente, melegkonyhás vendéglátó hely és melegkonyhás vendéglátó üzlet esetében évente tisztítani, és annak elvégzését írásban igazolni kell.” Továbbra is érvényben marad az üzemeltető felelőssége a hő és füstelvezető, valamint egyéb tűzvédelmi eszközök és berendezések készenlétben tartására vonatkozóan.

Ingyenes árajánlat
close slider

    Kedves Érdeklődő!

    Kérjük, hogy az alábbi űrlap segítségével adja meg adatait, hogy felvehessük önnel a kapcsolatot.

    Kollégnk 1 munkanapon belül felkeresi.